Yhdistys

Vammalan Retkeilijät ry on Suomen Latu ry:n jäsenyhdistys ja kuuluu Lounais-Suomen latualueeseen. Yhdistys on perustettu vuonna 1985, kotipaikka on Sastamala.

Y-tunnus: 1009446-9
Tilinumero: FI19 4456 1540 010278

Kotisivut: www.vammalanretkeilijat.net
Sähköposti: info@vammalanretkeilijat.net

Hallituksen jäsenten yhteystiedot.

Puheenjohtajalta

Terveisiä Suomen Ladun opaskoulutuksesta

Suomen Ladun vuoden 2021 opaskurssin kesäosa on onnistuneesti takana. Kurssin suoritti hyväksytysti 12 kurssilaista. Paljon onnea uusille oppaille! Monet saivat varmasti myös pitkäaikaisia ystäviä ja yhdistysten välillä solmittiin yhteyksiä.

Suomen Ladun opaskoulutuksen tavoitteena on kouluttaa harrastepohjaisia oppaita Suomen Ladun, sen jäsenyhdistysten ja muiden yhteisöjen, maastossa tapahtuviin, liikunnallisiin opastehtäviin.
Opaskurssilla opitaan toimimaan ryhmän kanssa haastavissakin olosuhteissa. Tänä vuonna kurssin lämpimimmät päivät olivat reilusti yli 30 asteen. Lisäksi oli paarmoja ja itikoita. Ryhmän toimintakyky sekä luonnossa liikkumisen ilo ja ryhmän hyväntuulisuus pitivät ryhmähengen korkealla.

Kurssi on fyysisesti vaativa ja erityisesti kestävyyskunto on koetuksella. Päivämatkat ovat pitkiä ja tunturialueen oikukas sää voi tuoda oman lisämausteensa retkikokemuksiin. Tulevilta oppailta vaaditaan hyvää kuntoa jo pelkästään turvallisuussyistä. Poikkeustilanteessa pitää ryhmästä huolehtimisen lisäksi pystyä esim. ottamaan tarvittaessa lisää kantamuksia itselleen. Suunnistus on myös tärkeä osa kurssin kokonaisuutta. Oppaan pitää pystyä viemään ryhmänsä turvallisesti eteenpäin.

Suomen Ladun opaskurssin kesäosa valmentaa toimimaan turvallisesti oppaana yhdistyksien omilla vaellusretkillä, myös tunturiolosuhteissa. Ensi vuonna on taas uusi kesäkurssi tulossa! Opaskurssi on maksullinen. Osa latuyhdistyksistä on maksanut osallistujan kurssimaksun, mutta edellyttävät, että osallistuja vetää muutaman retken omassa yhdistyksessä.

Talvella 2022 on suunnitelmissa talvikurssi, kesäkurssin käyminen on edellytys talvikurssille.
Kävin kesäkurssin 2016 ja talvikurssin 2017. Tällä kurssilla toimin apukouluttajana. Kyllä kannatti lähteä (vaikka tulikin hiki).

Jorma Tahvanainen
Vammalan Retkeilijät ry:n puheenjohtaja