Talviuinti

Talviuinti virkistää mieltä, edistää fyysistä terveyttä ja tarjoaa mainiota seuraa!

 

Jäätävän hyvä olo!

Talviuinti on edullinen harrastus, joka sopii lähes kaikille. Talviuinti on suosittu laji, jota harrastaa jopa 100 000 suomalaista. Talviuinnilla on tutkitusti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Mielihyvän tunteen saa jo nopealla kastautumisella kylmään veteen. Jos sinulla on sydän- ja verisuonitauti tai jokin muu sairaus, neuvottele ensin lääkärisi kanssa. Vammalan Retkeilijätkin tarjoaa mahdollisuuden pulahtaa kylmään veteen ja saunan lämpimiin löylyihin. Yhdistyksemme talviuintikausi alkaa lokakuussa ja päättyy huhtikuun lopulla.

Talviuintipaikka

Vammalan Retkeilijöiden talviuintipaikka on kaupungin rantasauna, Iisankatu 6, 38200 Sastamala. Saunalla on naisille ja miehille omat pukeutumis- ja pesutilat, sauna on yhteissauna. Saunalle tultaessa kirjaa nimesi nimilistaan. Merkitse myös rasti ruutuun, onko sinulla kausimaksu vai maksatko kertamaksun. Myös lapset ja nuoret ovat tervetulleita. Alle 18v. vanhempien seurassa.

Saunalla tarvitaan takoolaisia

Talkoolaisia tarvitaan lukitsemaan ovet sekä huolehtimaan saunan loppusiivouksesta. Saunalla on lista, johon voi laittaa nimensä sopivan päivämäärän kohdalle. Suosittelemme, että siivousvuorossa olisi aina kaksi henkilöä kerrallaan. Vinkki! Kun huolehdit kevätkauden aikana kaksi kertaa saunan sulkemisesta (sis. siivous), saat Retkeilijöiden talviuinnin koko kevätkauden ilmaiseksi. Pelkkä saunan avaaminen ei oikeuta ilmaiseen kausimaksuun.

Tärkeää! Talviuinti jatkuu koko kevätkauden jos saamme siivouksen ja ovien sulkemisen järjestettyä vapaaehtoisten voimin.

Talviuintivastaava: Olavi Sorva (talkoolaiset)

Tärkeä tiedotus!

Talviuinti keskeytetään koronarajoituksista johtuen 14.12.2021 alkaen toistaiseksi. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme talviuinnin jatkumisesta heti kun talviuinti on taas mahdollista järjestää terveysturvallisesti.

Talviuintimaksu

Kevätkausi 4.1. - 26.4.2022 (17 kertaa)
Talviuintia ei järjestetä tammikuu 2022 aikana.

Kertamaksu 3,00/hlö

Ei kausimaksua. 

Rakastutalviuintiin

 

 

Rakastu talviuintiin 1.3.2022

Suomen Ladun Rakastu talviuintiin -kampanja toteutuu 10.-16.1.2022. Vammalan Retkeilijät siirsi tammikuulle suunnitellun Rakastu talviuintiin -tapahtuman pidettäväksi tiistaina 1. päivä maaliskuuta klo 16-20.

Tapahtumassa pääset tutustumaan talviuintiin kokeineiden talviuimareiden opastamana. Tule mukaan ja ihastu! Kahvitarjoilu ja mahdollisetsti muutakin ohjelmaa.

Rakastu talviuintiin webinaaritallenne

Rakastu talviuintiin -webinaari järjestettiin 13.1.2022. 

Webinaarin ohjelma:

  • Millainen on 2020-luvun talviuimari sekä koetut terveysvaikutukset, Suomen Latu
  • Talviuinnin harrastajakokemus, näyttelijä Karoliina Blacburn
  • Sydänsairaudet ja talviuinti, Annukka Alapappila, Sydänliitto
  • Talviuinnin terveysvaikutukset, Kylmäexpertti Jukka Rantala
  • Mystinen ruskea rasva, Termobiologian dosentti Pirkko Hiissa Huttunen
  • Kysy talviuinnista!

Webinaaritallenne

Webinaari tallennettiin ja sen voi katsoa täältä.